Rodentáli pireneusi hegyikutyáink eleganciát, és hatalmat sugároznak!

A tenyésztés lényege a nemesítés, és nem a díjak hajhászása.

2012.-2013.Sajáttenyésztésű kutyáink Világkiállításokon elért eredményei.

Pyrenaen mountain dog kennel Rodentáli
2013.WDS Budapest
Az eredmények magukért beszélnek!
2013.évi Kutya Világkiállítás Budapest.

Rodentáli Cabas: I. hely, VILÁGGYŐZTES!, Veterán osztály
Rodentáli Soma: VI. hely, Champion osztály
Rodentáli Fan-Fan: III. hely, Fiatal osztály
Rodentáli Bagó: IV. hely, Fiatal osztály
Rodentáli Mimi: III. hely, Nyílt osztály
Pyrenaen mountain dog kennel Rodentáli
2012.WDS Salzburg
Bravúros magyar tenyésztői eredményünk!
2012.évi Kutya Világkiállítás Salzburg.

Rodentáli Soma: I. hely, Világgyőztes, Champion osztály, CACA, Res.CACIB
Rodentáli Cabas: III. hely, Champion osztály
Hungarian kennel FCI 137 standard Great Pyrenees (PNG)
Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete
FCI Logo FCI 137 standard Chien de Montagne des Pyrénées (PNG)
Nemzetközi Kinológiai Szövetség

Miért minket válasszon?

Tradició a pireneusi hegyikutya tenyésztésben! Hitelesek vagyunk, mert a tenyésztés kezdete óta a szülőpárok genetikailag is megegyeznek a törzskönyvekre felvezetett szülőkkel. Magyarország legeredményesebb pireneusi hegyikutya kennele a mienk, és csak ennek az 1 kutyafajtának a tenyésztésével foglalkozunk több, mint 25 éve. A pireneusi hegyikutya fajtán belül Háromszoros Bronz, -Háromszoros Ezüst, - Háromszoros Aranykoszorús Mestertenyésztői címnél is magasabb tenyésztési eredménnyel rendelkezünk. Adományozásának feltétele csak a SAJÁTTENYÉSZTÉSŰ kutyák versenyeredményei számítanak. 40 különböző alomból( minimum CAC, ORSZÁGOS GYŐZTES) pireneusi hegyikutya került ki.( 1 alomból csak 1 kutya eredménye számít) Kutyáink küllemének, és magatartásának köszönhetően 10-13 év után- a kedvenceket elvesztése után - többen visszatérnek hozzánk, sem kutyafajtát, sem tenyésztőt nem váltanak. Büszkén mondhatjuk, hogy minden versenyeredménynél többet ér számunkra. Ez a tenyésztés csúcsa,ezért érdemes kutyatenyésztéssel foglalkozni.

1
Háromszoros-bronz,-ezüst,-aranykoszorús plakett
1
MTVA Ma Reggel élőadásában láthatták kutyáinkat (2013.december 4-én) A Belle és Sebastien c. új mozifilm bemutatása előtt kennelünk kapott lehetőséget.

Elhivatottság:

Egyik legfontosabb tenyésztői feladatunk az állomány kifogástalan egészségi állapotának biztosítása, és jó idegrendszerű, jó anatómiájú, minőségi utódok tenyésztése. Számunkra nagyon fontos, hogy a kennelünkből kikerülő kutyák egészségesek legyenek, jó helyre kerüljenek, a gazdijaik nagyon szeressék őket, és ha lehetőségük engedi, kiállításokon is bemutatkozzanak. Több mint két évtizedes munkánk eredménye a sok hazai és nemzetközi elismerés. Nagyon sok tapasztalat és tudás van a munkánk mögött,amit családunk a pireneusi hegyi kutya tenyésztése érdekében generációkon keresztül végzett és jelenleg is végez.

Dicsőség az új gazdiknak!

Elit,nemzetközileg elismert csípőízületi diszpláziától mentes vérvonalakból Magyarországon egyedülálló francia, belga és svéd vérvonalakra épülő egyedek párosításával alakítottuk ki sajáttenyésztésű szuka állományunkat.

Semmit ne bízzunk a véletlenre: kiváló vérvonalak!

Egy-egy jó vérvonalért külföldre is elutaztunk. Franciaországban személyesen kerestünk egy kan kölyköt. A kiválasztott kölyök Organza du Domaine de L'Ourson Brun (ősei: Luxembourg, Francia Champion JUMBO DU DOMAINE DE PEYRAC, Dario de Gabizos ) lett. Minden korosztályban leversenyeztettünk, 4 ország champion kutyája lett. Utódai Európagyőztes, Világgyőztes címeket szereztek. 2010-ben Svédországból megvásároltuk Wondewhite's Kind Of Magic (Világhíres ősei:Vi'skalys Fabian Sirius,Chenespace Beau Marcus,Wonderwhite's Extra Vaganza ) szuka kutyánkat, aki champion minősítéssel és dysplasia szűréssel rendelkezik.

1
2
3
3
ICH Organza Du Domaine de L'Ourson Brun
3
C.I.B. Wonderwhite's Kind Of Magic
3
C.I.B. Rodentáli Bagó
3
C.I.B. Rodentáli Soma
3
C.I.B. Rodentáli Talpas
3
C.I.B. Rodentáli Cabas

Eredményes utódok - Tenyésztés kiváló genetikai állományú szülőktől.

Bajnokainkat kiváló egészségi állapotban állítjuk tenyésztésbe. Büszkék vagyunk arra, hogy sajáttenyésztésű kutyáink más tulajdonban is - amennyiben az új gazdik a megfelelő tartási és nevelési feladatokat biztosítják kutyáik részére - továbbra is kimagasló versenyeredményeket érhetnek el.

Rodentáli Cabas:A képeken látható nemzetközi kennelek kutyáit vontuk be tenyésztési sikereinkért.

1
De Gabizos kennel Franciaország
2
Du Domaine de Peyrac kennel Franciaország
3
Patou Nordique kennel Svédország
4
Glatisan't kennel Magyarország
5
Du Domaine de L'Ourson Brun kennel Franciaország
6
Cubilon kennel Norvégia
7
Wonderwhite's kennel Svédország

Rendszeres versenyzés- kimagasló versenyeredmények:

A kennel nevünk kötelez, nem csak minket, hanem az új tulajdonosokat is.Rendszeresen járunk kutyakiállításokra. Nem azért visszük kutyáinkat, mert a pénzünkkel és az időnkkel nem tudunk mit kezdeni. Ennek oka az, hogy lehetőség szerint a fajtából vizsgázott szaktekintély, bíró adjon róluk szakvéleményt kutyáinkról. Az így összegyűjtött szakvélemények alapján, ha mi is korrektnek itéljük meg a bírálatot, akkor esetleg korrigáljuk a tenyésztési munkánkat. A versenyeztetés azonban még nem tenyésztés! Kutyáink generációkon keresztül hazai-és külföldön pályán is kimagasló versenyeredményeket érnek el, és genetikai hibáktól is mentesek.

 • WORLD Winnner Világgyőztes
 • VICE WORLD Winner,Helyettes Világgyőztes
 • EURÓPAGYŐZTES,
 • CRUFTS IV. hely (Anglia)
 • több egyed INTERNATIONAL CHAMPION,
 • CAC,
 • CACIB,
 • Klub- és Championok Championja,
 • Klubgyőztes,
 • BEST OF GROUP,
 • BEST OF DAY,
 • BEST IN SHOW győztes

A fenntebb felsorolt versenyeredményeket elért egyedek sokasága származott már el kennelünkből. Az utódok megfelelő küllemmel, egészséggel és magatartással öregbítik kennelünk jó hírét és hírnevét.

Ha gyönyörű,egészséges,és a fajtajegyeket jól mutató kutyára vágyik, akkor Ön jó helyen jár!

Tekintse meg törzsállományunkat és azok utódjait, amelyekre nagyon büszkék vagyunk, és akik oly sok örömet,dicsőséget szereztek nekünk, és az új gazdik számára egyaránt. Kennelünkból elszármazó kutyáink versenyen való részvételét mi nem kötelezzük. Ugyanolyan minőségű kutyáink őrzik a családok otthonát,mint amelyek kiállításokra járnak. A vállalkozó kedvű új gazdik saját döntésük alapján versenyeznek kutyáikkal. Köszönet nekik! Mottónk továbbra is: "Egy mindenkiért,mindenki egyért."

Szerető,és gondoskodó gazdikat várunk!

Szeretettel és személyesen várunk minden kedves érdeklődőt kennelünkben. Fontos számunkra, hogy a kutyáink családtagként kerüljenek új szerető családokhoz.

Telefonos elérhetőségünk:+36 20 397 2366, +36 20 241 2024
Kövessen minket a Facebook oldalunkon!

A további oldalakon sok hasznos információt talál a pireneusi hegyikutya életéről és tenyésztéséről.

A honlapon bemutatott képek a kennelünk tulajdonát képező valamint a tőlünk elszármazott kutyáinkról (azok őseikről és utódairól) készültek. Kennelünk képeit beleegyezésünk nélkül tilos használni, ezeket szerzői jog védi.

felhívás kutyakölyök vásárlásához